Web Tabanlı Eğitimde Güç Mesafesi: Bilgi Üniversitesi Örneği - Yavuz Erdoğan; Erkan Yaman; Ömer Şentürk; Eda Kalyoncu (Değerler Eğitimi Dergisi)
Bu araştırmanın amacı; web tabanlı eğitim ortamlarındaki güç mesafesini öğrenci görüşleri doğrultusunda incelemektir. Araştırma, nitel desende oluşturulmuştur. Nitel araştırma desenlerinden araştırmanın doğasına uygun olan ‘olgubilim (phenomenology) deseni’ kullanılmıştır. Araştırmada yapı bakımından ‘yarı yapılandırılmış açık uçlu mülâkat’ formu; amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde içerik analizi türlerinden ‘kategorisel analiz’ ve ‘frekans analizi’ kullanılmıştır. Bu bağlamda, Bilgi Üniversitesi e-MBA yüksek lisans programında eğitim görmekte olan 7 öğrenci ile mülâkatlar gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda, web tabanlı eğitimdeki güç mesafesinin düşük olduğu sonucuna varılmıştır. Öğrencilerin tamamı öğretim elemanlarına rahatlıkla ulaşabildiklerini ve iletişim problemi yaşamadıklarını aktarmışlardır.