Особливості створення та втілення сценарію дійства на документальній основі - I. O. Mashchenko (Культура України)
Досліджено етапи роботи над створенням та втіленням сценарію дійства на документальній основі. Проаналізовано сценічну репрезентацію літературного та художнього матеріалу на прикладі презентації біобібліографічного покажчика «Сергій Іванович Гордєєв», яка присвячена 70-річчю від дня народження, 50-річчю творчої та 40-річчю педагогічної діяльності майстра. Розглянуто етапи збирання та відбору документального матеріалу. Визначено основні засоби літературної фіксації — розповідь, пряма мова, діалог та авторські ремарки.  Розкрито варіативність сценічного втілення документального матеріалу.