До питання про загальносоціальні заходи запобігання злочинності неповнолітніх як один із напрямів кримінологічної політики ФРН - A. Yu. Dziuba (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Досліджено окремі аспекти загальносоціальних заходів запобігання злочинності неповнолітніх, закріплених у міжнародних нормативно-правових актах і законодавстві ФРН, з урахуванням європейських стандартів, що є пріоритетним у межах взаємодії між Україною та ЄС.