Prečki govor (u usporedbi s drugim ugljanskim govorima) - Mislav Benić (Hrvatski Dijalektološki Zbornik)
U članku se opisuju osnovne osobine prečkoga govora. U uvodnom se dijelu definira smještaj prečkoga govora u sustavu hrvatskih govora. U drugom se dijelu navode bitnije fonološke osobine prečkoga govora u usporedbi s fonološkim osobinama drugih ugljanskih govora. U trećem se dijelu ukratko prikazuju oblici promjenjivih riječi i mjestimično se uspoređuju s morfologijom susjednih govora. U četvrtom se dijelu predstavljaju neke sintaktičke zanimljivosti, koje su u pravilu karakteristične za sve ugljanske govore, pa i šire, a ne samo za prečki. Peti dio sadrži nekoliko natuknica o leksiku.