Adnan Demircan, Urfa-Mardin Hattı Memleketime Dair Yazılar, (İstanbul: Beyan Yayınları 2016, 384 sayfa, ISBN: 978-975-473-682-3). - Mihrban Bilge (International Journal of Mardin Studies (IJMS))
Adnan Demircan, "Urfa-Mardin Hattı Memleketime Dair Yazılar" adlı kitap incelenmiştir.