NİETZSCHE’NİN SANAT ANLAYIŞI BAĞLAMINDA APOLLON VE DİONYSOS - Sengün M. Acar Vanleene (Felsefe Dünyası)
Nietzsche’nin Apollon ve Dionysos’a ilişkin görüşlerini ele almayı deneyenbu çalışma öncelikle, onun “yaşam” ve “insan” üzerine düşünceleriniana hatlarıyla görmeyi amaçlamaktadır. Sanatın yaşamla ilgisi bağlamında elealınan bu iki kavramın önemi, temsil ettikleri düşüncelerle Nietzsche felsefesinintemellerine işaret etmesine dayanmaktadır. Bu doğrultuda ele alınacakolan Apollon ve Dionysos’la, Nietzsche’nin insana, insanın içinde bulunduğuyaşama, eylemlere ve değerlendirmelere ilişkin görüşlerinin sanat anlayışıylabirlikte ortaya konması amaçlanmaktadır.