АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ У СФЕРІ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЖУРНАЛІСТІВ - O. O. Yukhno (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Проаналізовано чинне кримінальне і кримінальне процесуальне законодавство, що регулює захист прав, свобод і законних інтересів журналістів при здійсненні ними професійної діяльності під час досудового розслідування, та інші закони з цих питань. Виявлено певні неузгодженості, недоліки, прогалини і неврегульованість окремих питань журналістської діяльності в чинному законодавстві, що негативно впливають на своєчасну реєстрацію, кваліфікацію та на стан досудового розслідування злочинів у сфері професійної діяльності журналістів. Надано пропозиції щодо вдосконалення законодавства з цих питань та взаємодії журналістів з органами досудового розслідування.