Yüz Yılda Türkiye’de Yaşlanmak: Cumhuriyet’in 100. Yaşına Armağan - Veli Özkurt; Özgür Arun (Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi)
Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi 2017 yılında yayın hayatına başladığında, yaşlanma ve yaşlılık olgularına özgün bir bakış ve özgür bir akademik platform fikrinden hareket ediyordu. Zira yaşlanma ve yaşlılık olguları sosyal politika alanında, akademide, sivil toplum örgütlerinde ve toplumun birçok kesiminde sorun odaklı bir biçimde tartışılıyordu. Ne var ki toplumsal yaşlanma bir sorun değil iken yaşlılar da sorunlu bir toplumsal kesim değil. Tek tip bir yaşlanma süreci olmadığı gibi yaşlılar da homojen toplumsal bir grup değil.Bugün, 7. yılında Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi, yaşlanma sürecini ve yaşlılık dönemini sorun odaklı analiz etmeyen, farklı disiplinlerin kendi alanlarından bakışlarını bir araya getiren, açık erişim politikasını benimsemiş düşünümsel ve özgür bir akademik platform olarak yayın hayatına devam ediyor.