İslam Düşüncesi, İlkeler ve Kazanımlar - Gürbüz Deniz (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Bu makalede; öncelikle İslam düşüncesinin Kur’an kaynaklıtemelleri olan kavramları tanımlayıp, bu kavramların İslam düşüncesininoluşmasındaki katkısı ortaya konulmaya çalışıldı. İkincilolarak, bu kavramsalın İslam düşüncesinin oluşmasındaki somutsonuçları ve Müslümanların yorumlarının sınırlarının boyutunubelirginleştirmeğe çalışmaktadır. Müslümanların İslam düşüncesineolan katkılarının yanında Yahudilik, Hristiyanlık, felsefe ve diğerkadim geleneklerin de İslam düşüncesine olan belirgin etkileriüzerinde duruldu. Bu bağlamda bu etkilerin olumlu ve olumsuzyönleri de gösterilmeye çalışıldı. Bazı yerlerde ise İslam düşüncesininİslam medeniyetini meydana getirmedeki somut verilere dep.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.0px Helvetica}değinildi.