تفاوت تعارض های زناشوئی خانواده های دین دار براساس میزان استفاده از ماهواره در خانه پدری - مسعود نورعلیزاده میانجی; زهیر احمدی (Religion & Communication)
چکیدههدف: هدف از این پژوهش حاضر مقایسه تفاوت تعارضات زناشویی همسران بر اساس میزان استفاده از ماهواره در خانه پدری (خانواده اصلی) آنان بوده است. روش: روش پژوهش حاضر پس‌رویدادی و از نوع علّی ـ مقایسه‌ای است. بدین منظور برای پژوهش حاضر تعداد ۳۱۳ زوج (۶۲۶ نمونه) از جامعه آماری شامل طلاب متأهل ساکن مجتمع‌های مسکونی شهر قم، به روش نمونه‌گیری تصادفی از نوع خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند و همگی به پرسشنامه‌ تعارضات زناشویی ثنایی و پرسش‌های محقق‌ساخته به طور همزمان پاسخ دادند. یافته‌های پژوهش: نتایج این پژوهش نشان داد، همسرانی که در خانه پدری آنها از ماهواره استفاده نمی‌شد، در مقایسه با آن همسرانی که در خانه پدری آنها ماهواره استفاده می‌شد، به‌طور معناداری از تعارضات زناشویی کمتری برخوردار بودند. نتیجه‌گیری: بنابراین در تبیین و تحلیل روانی و اجتماعی عوامل تعارضات زناشویی و برنامه‌ریزی جهت پیشگیری و درمان، بر پژوهشگران، اندیشمندان، متولیان امور تربیتی و فرهنگی و سیاستمداران ضروری است به عوامل و بسترهای فرهنگی جامعه مانند رسانه و ماهواره توجه کافی داشته باشند تا بتوان از بروز آسیب های جدی بر پیکره خانواده اصیل ایرانی جلوگیری کرد. زیرا سلامت یک جامعه در گروه سلامت خانواده خواهد بود.کلیدواژه‌ها: تعارضات زناشویی، ماهواره، خانواده اصلی، رسانه، عوامل فرهنگی.