FELSEFE VE HİKMETE DAİR - Murtaza Korlaelçi (Felsefe Dünyası)
Felsefe kelime anlamıyla hikmet sevgisidir. Felsefe yarar gözetmeyenbilginin tamamıdır. Descartes’in tanımıyla “Bütün felsefe, kökü metafizik olan,gövdesi fizik ve bu gövdeden çıkan dalları diğer bütün ilimleri oluşturan bir ağaçgibidir.” Hikmeti seven anlamına gelen filozof, nedenleri özellikle olayların sonnedenlerini araştıran kimsedir. “Allah Hikmeti dilediğine verir, hikmet verileneise pek çok hayır verilmiş demektir. Ve bunu ancak üstün akıllılar anlar.” (Bakara269) Peygamber Efendimiz “bir saat düşünmek, bir yıl ibadet etmekten-diğer birifadeyle 60 yıl ibadetten hayırlıdır” buyurmaktadır. Felsefe Tarihi İlahiyat Fakülteleriiçin zorunludur. Ayrıca bu fakültelere bir de Felsefeye Giriş dersi konulmalıdır.