РОЗВИТОК АВТЕНТИЧНОЇ КУХНІ НА ОСНОВІ РЕГІОНАЛЬНОСТІ У КОНТЕКСТІ ТУРИСТИЧНИХ ПОДОРОЖЕЙ ЛЬВІВЩИНОЮ - Марія Паска; Олег Боратинський (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена сучасним дослідженням сфери гостинності, зокрема, здійснено моніторинг розвитку та популяризації автентичної кухні на основі регіональності у контексті туристичних подорожей Львівщиною. Застосовано картографічний метод для розробки гастрономічного маршруту Львівської області, що дозволяє комплексно оцінити потенціал автентичної кухні для розвитку культури гостинності. Розроблено, туристичний маршрут, який може бути впроваджений, як частина комплексних екскурсійних програм, для популяризації автентичної кухні серед місцевих жителів і туристів. Доведено, що новий гастрономічний маршрут може бути позиціонувати, як самостійний туристичний продукт. Результати наших досліджень, можуть слугувати для створення рекламних матеріалів, організації гастрономічних заходів і вдосконалення туристичної інфраструктури регіону.