راهبردهای تامین و بومی سازی تجهیزات توان پالسی با رویکرد پدافند غیرعامل - حسین فیاضی; عارف بالی لاشک (پدافند غیرعامل)
تولید پالس‌های الکترومغناطیسی با عرض کم و توان بالا و استفاده آن در نبردهای مبتنی بر تجهیزات الکترومغناطیسی، جهت تخریب و اختلال در تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی بسیار محتمل می‌باشد. این تجهیزات و فناوری‌های مرتبط با آن، به طور جدی مورد توجه آمریکا و سایر کشورها واقع شده است و ممکن است که دشمنان با استفاده از بمب الکترومغناطیسی، موج الکترومغناطیسی پالسی شکل را ایجاد کنند که این پالس‌ها با نفوذ به سیستم‌های الکترونیکی باعث آسیب دائمی و یا اختلال در آنها شوند. سیستم‌های توان پالسی به غیر از استفاده در شتاب دهنده‌ها، در تکنولوژی‌های صنعتی، نظامی و شیمیایی و تجهیزات خاص کاربردهای زیادی دارند. با توجه به ماهیت خاص و کاربردهای فوق‌العاده‌ی توان‌های پالسی، در این مقاله به مطالعه پیرامون سامانه‌های مبتنی بر توان پالسی و بررسی قابلیت‌های تامین و بومی‌سازی آنها با ارزیابی عوامل محیط درونی و بیرونی و با بهره‌گیری از تجزیه و تحلیل SWOT به استخراج راهبردها، راهکارها و طرح‌ها و برنامه‌ها با رویکرد پدافند غیرعامل پرداخته شده است. در این راستا 35 عامل درونی (قوت و ضعف) و 29 عامل بیرونی (فرصت و تهدید) استخراج شده است و پس از اولویت بندی راهبردها 16 راهبرد قوی استخراج و متناسب با اهداف و از نظر زمانی برنامه‌ها، طرح‌ها و پروژه‌هایی پیشنهاد گردید. جهت بومی‌سازی سامانه‌های مبتنی بر توان پالسی باید زیرساخت‌های آن را فراهم کرده و از نظر نیروی انسانی نیز سرمایه‌گذاری مناسبی صورت گرفته که در بستر شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان به این فرایند سرعت بخشید.