E-demokracija v Sloveniji: analiza strategij E-uprave - Andraž Bobovnik (Central European Public Administration Review)
Razvite zahodne demokracije v zadnjih letih e-demokraciji posvečajo vse več pozornosti, Slovenija pa v primerjavi z njimi vse bolj zaostaja. Eden izmed razlogov bi lahko bil tudi ta, da nimamo strateškega dokumenta, ki bi opredeljeval temeljna področja in mejnike prihodnjega razvoja e-demokracije pri nas. Ključen dokument na tem področju pri nas je tako Strategija e-uprave Republike Slovenije za obdobje 2006 do 2010. V prihodnosti pa bo to vlogo kot kaže igrala Strategija razvoja elektronskega poslovanja ter izmenjave podatkov iz uradnih evidenc. Namen članka je pokazati, da ne prva in ne druga ne izpolnjujeta niti najosnovnejših pogojev za uspešen razvoj e-demokracije in bo zato potrebna predstavitev specifičnega dokumenta oz. strategije.