ЦИФРОВІ РІШЕННЯ В СИСТЕМІ РЕВЕНЮ МЕНЕДЖМЕНТУ - Мирослава Босовська; Ірина Труніна (Економіка та суспільство)
Ця стаття розглядає цифрові рішення в системі ревеню менеджменту, які забезпечують гнучкість стратегічної поведінки суб’єкта готельного бізнесу на ринку готельних послуг, спрямовуючи її на максимізацію доходів через оптимізацію операційної діяльності, оцінку ринкової кон’юнктури та моделювання стратегій управління попитом та поведінкою споживачів. Обґрунтовано напрями впровадження цифрових технологій в системі ревеню менеджменту: власні інформаційні системи (RMC), інтегровані цифрові платформи (R2B) та глобальні мережі в режимі обробки аналітики в реальному часі (CRM ERP). Для підвищення рівня цифровізації системи ревеню менеджменту суб’єктів готельного бізнесу розроблено модель алгоритмізації ухвалення рішень в системі ревеню менеджменту, яка дозволить структурувати етапи прийняття управлінських рішень, автоматизувати бізнес-процеси та їх результати в системі управління доходами. Результати дослідження також показують, що цифрові рішення ревеню менеджменту обґрунтовують використання аналізу даних Big Data та інструментів аналітики для обґрунтування рішень, аналізу поведінки споживачів та адаптації стратегій ціноутворення, сегментування споживачів та персоналізації пропозицій, впровадження спеціалізованого програмного забезпечення (RMS-системи) для автоматизації рутинних операцій (моніторинг ринку, аналіз цін конкурентів, оновлення пропозиції та тарифів), інтегрування внутрішніх інформаційних систем з глобальними цифровими платформами, мобільними додатками, CRM-системами, покращення комунікацій з клієнтами. В умовах зростаючої конкуренції цифровізація процесу управління доходами має важливе значення для стратегічного розвитку бізнесу.