Квазісімейні договори як закономірне явище сучасного сімейного права - T. S. Andrushchenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
В статті розглядається правова природа квазісімейного договору, а також місце квазісімейного договору в загальній класифікації договірних конструкцій сімейного права. В статті автором визначені диференціюючі ознаки квазісімейних договорів. Акцентується увага на відсутності обмеженості суб’єктного кола в квазісімейних договорах, договірні відносини в такому разі будуються виключно на договірній ініціативі обох сторін, що говорить про їх пріоритетну цивільно-правову природу.