Zastosowanie empagliflozyny w leczeniu niewydolności serca z łagodnie obniżoną frakcją wyrzutową lewej komory (HFmrEF) u 40-letniego mężczyzny - Agnieszka Karolina Major; Agnieszka Woronowicz-Chróściel; Beata Karolina Wożakowska-Kapłon (Folia Cardiologica)
Przedstawiono przypadek 40-letniego pacjenta, który zgłosił się do Kliniki Kardiologii z powodu duszności i ograniczenia tolerancji wysiłku. U chorego rozpoznano niewydolność serca z łagodnie obniżoną frakcją wyrzutową lewej oraz zaobserwowano korzystny efekt włączonej do leczenia empagliflozyny.