ژن های کاندید و اثر محرومیت شنوایی در دوره بحرانی بر بیان ژن ها و ملکول ها در اختلال پردازش شنوایی - یونس لطفی; مسلم شعبانی; حمیده ارباب سرجو (Journal of Paramedical Science and Rehabilitation)
هدف:هدف از این مطالعه بررسی مطالعات ژن های کاندید در اختلال پردازش شنوایی و مطالعات اثر محرومیت شنوایی در دوره بحرانی بر بیان ژن ها و ملکول های پروتئینی و تعیین نوع و محل آسیب و ماهیت اختلال پردازش شنوایی است.روش بررسی:در این مقاله مروری واژه های "ژن ها و اختلال پردازش شنوایی" و "محرومیت شنوایی و اختلال پردازش شنوایی" در منابع اطلاعاتی google scholar و science direct وpubmed و web of science در سال های 2000 تا 2023 جستجو شدند. یافته ها:پس از جستجو در منابع اطلاعاتی Google Scholar و Science Direct و pubmed و Web of Science، 16 مقاله مرتبط و جدید یافت شد.نتیجه گیری:پروتئین a2δ3 و ژن های kcna1 ,pax6 از جمله ملکول های شناخته شده موثر در اختلال پردازش شنوایی هستند. محرومیت شنوایی در دوره بحرانی با تغییر در بیان ژن های گیرنده های گلوتامات و گابا ، باعث نقص در رفتار های شنوایی بدون تاثیر بر آستانه های شنوایی می شود. شناسایی پروتئین ها و ملکول های موثر در اختلال پردازش شنوایی می تواند راهی برای تشخیص اختلال پردازش شنوایی باشد.