کنترل تشکیل قطره در چاپ جوهر‌‌‌افشان با استفاده از تنظیم خواص فیزیکی مرکب چاپ و بررسی تاثیر اعداد بدون بعد در قابلیت چاپ - دریا عوض نژاد فرد; مرضیه خطیب زاده; سعیده گرجی کندی (مطالعات در دنیای رنگ)
چاپ جوهر‌افشان یک فرآیند چاپ جالب توجه است که در آن جریان سیال خارج شده از نازل، موجب تشکیل قطره شده و درنهایت تصویر دلخواه را بر روی زمینه مورد نظر ایجاد می‌کنند. مزایای بی‌شمار روش چاپ جوهر‌افشان، این روش را به یکی از کارآمدترین و اصلی‌ترین روش‌های چاپ تبدیل کرده است. با توجه به اهمیت و کاربرد روز افزون این روش، قابل چاپ‌بودن جوهر مورد استفاده بسیار حائز اهمیت می‌باشد. خواص فیزیکی جوهر مورد استفاده در این روش چاپ، مستقیما بر روی قابلیت چاپ و مکانیزم تشکیل قطره اثر می‌گذارد. با تنظیم خواص رئولوژیکی جوهر چاپ می‌توان نحوه تشکیل قطره را کنترل نمود. قابلیت چاپ سیالات با استفاده از عکس عدد Z تحت عنوان عدد اونسورگ، که مربوط به خواص فیزیکی جوهر از جمله ویسکوزیته، کشش سطحی و دانسیته است، مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین، محدوده Z قابل چاپ برای سیالات مختلف، از طریق بررسی دینامیک تشکیل قطره، مشخص می‌شود.