(untitled) - Fahrettin Şanal (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Diğer öğrenme süreçlerinde olduğu gibi dil öğreniminde de hatanın kaçınılmaz olduğu bilinir. Dil öğretiminde ve öğreniminde, dilbilimcilerin sağladığıyöntem ve prensiplerin herhangi birini kullanarak öğrenen kişinin yaptığıhatalarısistematik bir şekilde açıklama, tanımlama ve belirleme tekniğine hata çalışması Hata Analizi denir. İkinci dil öğretmenleri sınıflarında hata analizi tekniğinden yararlanmalıdırlar.Bu yazının amacıhata analizi çalışmasıyapmak ve hata analizinin ikinci İngilizce dil öğretim programında yaralıolabileceğini göstermektir.