TMS-2 Stoklar ve TFRS-15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat Standardı Çerçevesinde Hizmet İşletmelerinde Stok Maliyetlerinin Muhasebeleştirilmesi - Semih Büyükipekçi; Ergün Yiğit (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Muhasebe standartları niteliği bakımından, uygulanmakta olan tekdüzen muhasebe sisteminden farklılıklar göstermektedir. Bu araştırma uygulamalar arasındaki farklılıklardan yola çıkarak hazırlanmıştır. Buna göre araştırma hizmet işletmelerindeki stok maliyetlerinin muhasebeleştirme ve değerleme işlemlerinin Türkiye Muhasebe Standartları ve uygulanmakta olan Tekdüzen Muhasebe Sistemi arasındaki farklılıkları ve bunların muhasebe kayıtları üzerindeki etkisini TMS-2 Stoklar ve TFRS-15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat standartlarına göre incelemek amacıyla yapılmıştır.