Dinamički odgovor okvirnih konstrukcija velikih raspona na različitu seizmičku pobudu oslonaca - Paolo Fabijan; Han Qin; Luyu Li; Nina Čeh (Zbornik Radova)
Dinamički odgovor dugačkih konstrukcija rezultat je različite pobude međusobno udaljenih oslonaca, što može povećati doprinos nesimetričnih tonova osciliranja. Provedeno je eksperimentalno-numeričko istraživanje - pobuda je u eksperimentima nanošena potresnim stolovima okomito na uzdužnu os modela, a ponašanje je praćeno beskontaktno, dok se numerički model temelji na linearnoj MKE i numeričkoj vremenskoj integraciji.