ارزیابی وضعیت تشکل‌های مردم نهاد در قبل و بعد از اجرای طرح‌های نوین منابع طبیعی، مطالعه موردی: حوزه آبخیز یزدان آباد استان کرمان - علیجان آبکار; حمزه سعیدیان (Muhandisī va mudirīyyat-i ābkhīz)
مقدمه استفاده از مردم، در اجرای طرح‌های منابع طبیعی، موفقیت این طرح‌ها را تضمین می‌کند و می‌تواند برای منابع طبیعی موجود در حوزه‌های آبخیز و ذی‌نفعان بسیار مفید باشد. مشارکت مردمی در اجرای عملیات منابع طبیعی ازجمله رویکردهای ضامن تحقق اهداف و موفقیت این طرح‌ها است. توجه به مشارکت مردمی در حفاظت از منابع طبیعی از اهمیت و اعتبار بالای برخوردار است، البته منابع طبیعی، به‌عنوان یکی از ارکان جدایی‌ناپذیر زندگی انسان‌ها نیز به شما می‌رود. طرح‌های منابع طبیعی برای بهبود شرایط محیطی و اجتماعی سامانه‌های اجتماعی-بوم‌شناختی برنامه‌‌ریزی و اجرا می‌شوند. بنابراین، با توجه به اینکه این پژوهش در حوزه‌های آبخیز کویری است و شرایط این حوزه‌ها خاص و منحصربه‌فرد است، بنابراین، این شرایط از ویژگی‌های ممتاز این پژوهش نیز محسوب می‌شود و می‌تواند ارزش و اهمیت وضعیت تشکل‌های مردمی در مناطق کویری که معمولاً دارای جمعیت کمتری نسبت به دیگر اقلیم‌های مختلف هستند، دو چندان کند. همچنین، نشان دهد که طرح‌های منابع طبیعی در همه اقلیم‌های مختلف در حوزه‌های آبخیز سراسر کشور نیازمند مشارکت مردمی هستند و بدون مشارکت مردمی امکان موفقیت طرح‌های منابع طبیعی با وجود فراهم شدن همه شرایط محیطی بسیار پایین است.