مروری بر نانوکامپوزیت‌های دی‌اکسید تیتانیم مورد استفاده در سلول‌های خورشیدی حساس‌شده به مواد رنگزا - مژگان حسین نژاد; مهدی قهاری (مطالعات در دنیای رنگ)
تقاضای انرژی در قرن حاضر، دائما درحال افزایش است. تامین انرژی به ویژه در کشورهای درحال توسعه، برای بهبود شرایط زندگی به دلیل رشد جمعیت شهری، ضروری می‌‌باشد. سوخت‌‌های فسیلی که امروزه برای تولید انرژی استفاده می‌‌شود، دارای منابع محدودی بوده و دارای مشکلات زیست محیطی متعددی نیز است. در دو دهه گذشته، سلول‌‌های خورشیدی به عنوان یک جایگزین برای تولید انرژی تجدیدپذیر، پایدار و سبز معرفی شده است. تحقیقات نشان می‌‌دهد که استفاده از یک فوتوآند کارآمد می‌‌تواند تاثیر بسزایی در بازده سلول خورشیدی داشته باشد و عملکرد سلول‌‌های خورشیدی با استفاده از نانوکامپوزیت‌‌ها افزایش چشمگیری می‌‌یابد. در این مقاله، انواع نانوکامپوزیت‌‌های برپایه دی‌‌اکسید تیتانیم مورد استفاده در سلول خورشیدی بررسی شده است. انواع نانوکامپوزیت‌‌های بر پایه دی‌‌اکسید تیتانیم مورد استفاده در سلول خورشیدی عبارتند از: نانوکامپوزیت دی‌‌اکسید تیتانیم/اکسید روی، دی‌‌اکسید تیتانیم/گرافن، دی‌‌اکسید تیتانیم/کربن و دی‌‌اکسید تیتانیم/فلزات بی‌‌اثر. این ترکیبات دارای سرعت انتقال الکترون سریع‌‌تر، سرعت بازترکیب کمتر و مساحت سطح بالاتری نسبت به دی‌‌اکسید تیتانیم یگانه هستند.