تأثیر فرهنگ ‌سازمانی بر پیش‌گیری از تخلفات انضباطی کارکنان: مطالعۀ موردی فرماندهی انتظامی - مراد عباسی; مسعود یاراحمدی; اسماعیل کریمی (مطالعات فرهنگی پلیس)
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر فرهنگ ‌سازمانی بر پیشگیری از تخلفات انضباطی کارکنان انتظامی انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی، از نظر رویکرد، از نوع کمی و از نظر روش اجرا، از نوع توصیفی-پیمایشی است. در این راستا، جامعۀ آماری را در این پژوهش کارکنان انتظامی استان کردستان به تعداد 4150 نفر تشکیل دادند که حجم نمونه براساس جدول مورگان تعداد 351 نفر تعیین شد و داده‌ها با استفاده از پرسشنامه، به‌روش میدانی جمع‌آوری شدند؛ روایی ابزار به‌صورت صوری و محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ به‌میزان 0/805 مورد تأیید قرار گرفت. به‌منظور تحلیل داده‌ها، از آزمون t تک نمونه‌ای در نرم‌افزار  SPSS23 بهره برده شد. یافته‌ها نشان داد که ابعاد مختلف فرهنگ ‌سازمانی، شامل فرهنگ درگیرشدن در کار، فرهنگ ثبات، فرهنگ انطباق‌پذیری و فرهنگ مأموریتی، بر پیشگیری از تخلفات انضباطی فردی و سازمانی کارکنان تأثیر به‌سزایی دارد؛ ضمن این‌که تأثیر میانگین فرهنگ مشارکت از بقیۀ متغیرها میانگین بالاتری را نشان می‌دهد. بنابراین، هرچه سطح فرهنگ ‌سازمانی در سازمان ارتقاء یابد، کارکنان منضبط‌تر و متعهدتر خواهند بود.