LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN DÖRDÜNCÜ ENDÜSTRİ DEVRİMİ’NE İLİŞKİN KAVRAMSAL FARKINDALIK DÜZEYLERİNE DAİR ÖZ DEĞERLENDİRMELERİ: KAYSERİ ÖRNEĞİ - Semra Aksoylu; Ümit Nusret Salman (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Bu çalışma, Kayseri Üniversitesinin (KAYÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Nuh Naci Yazgan (NNYÜ) Üniversitesinin Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin Dördüncü Endüstri Devrimi’ne ilişkin kavramsal farkındalık düzeylerine dair öz değerlendirmelerini ölçmek amacıyla yapılmıştır. Çalışma verileri, öğrencilerle yapılan anket ve yüz yüze görüşmeler aracılığıyla elde edilmiştir. Çalışmaya üç üniversitenin iki farklı bölümünde öğrenim gören 760 öğrenci katılmıştır. Çalışma sonucunda, araştırmaya katılan öğrencilerin öğrenim gördükleri bölümlere ve fakültelere göre istatistiki olarak anlamlı bir farklılık bulunmadığının tespit edilmesinin yanı sıra; Dördüncü Endüstri Devrimi’ne ilişkin kavramsal farkındalık düzeylerine dair öz değerlendirmelerinin en yüksek olduğunu düşünen öğrenci kümesinin NNYÜ öğrencileri (420,48) olduğu sonucuna ulaşılmıştır.