Методика визначення оптимальної кількості та виду озброєння мобільних тактичних груп для забезпечення дій по стримуванню противника - О.Ю. Дроль; С.В. Гузченко; С.М. Телюков (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
В статті представлено методику визначення оптимальної кількості та виду озброєння мобільної тактичної групи для забезпечення дій по стримуванню противника на широкому фронті. Дана методика ґрунтується на вирішенні задачі лінійного програмування загального виду. Представлена методика враховує: вогневі можливості підрозділу, з якого призначається мобільна тактична група, та величину заподіяної шкоди противнику, при знищені його озброєння та військової техніки. Оцінювання оборонних можливостей своїх військ по відношенню до сил противника, здійснювалось на основі порівняння вогневих потенціалів відповідно. Запропонована в статті методика може бути використаний для забезпечення формування складу мобільної тактичної групи в умовах плануванні сучасного бою.