СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ IT-ІНДУСТРІЇ УКРАЇНИ - Петро Куцик; Назарій Туліка; Арсен Процикевич (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто сучасний стан та перспективи розвитку IT-індустрії України в умовах повномасштабної війни та глобальних економічних викликів. Проведено аналіз основних факторів, що впливають на діяльність українського IT-сектору, таких як податкова політика, законодавство, кадровий потенціал та економічна ситуація. Особливу увагу приділено дослідженню змін у системі оподаткування та їхньому впливу на конкурентоспроможність галузі. Запропоновано стратегічні напрями розвитку IT-індустрії, включаючи удосконалення податкової системи, розвиток інновацій та підтримку кадрового потенціалу. Акцентовано на необхідності співпраці між державою, бізнесом та громадськими організаціями для зміцнення позицій української IT-індустрії на міжнародному ринку.