Обставини, що підлягають встановленню при розслідуванні злочинів проти життя та здоров’я особи, учинених членами молодіжних неформальних груп (об’єднань) - S. O. Shcherbyna (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті зазначається, що обставини, що підлягають встановленню при розслідуванні злочинів проти життя та здоров’я особи, учинених членами молодіжних неформальних груп (об’єднань) є окремим розділом відповідної криміналістичної методики. Саме ж розслідування злочинних проявів неформальної молоді є інформаційним, розумово-пізнавальним процесом та вимагає від слідчого (прокурора) складної аналітичної роботи, яка має закінчитися встановлення усіх обставин вчиненого та притягнення винних до кримінальної відповідальності.