ȘCOALA CA SPAȚIU PENTRU GÂNDIRE CREATIVĂ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei)
Gândirea creativă este considerată a fi una dintre competențele-cheie ale secolului XXI. Problema dezvoltării abilităților creative ale elevilor este baza, fundamentul procesului de învățare, este o problemă pedagogică „eternă”, care nu își pierde relevanța în timp, necesitând o atenție constantă, atentă și o dezvoltare ulterioară. Articolul prezintă o trecere în revistă teoretică a problemei creativității, descrie obiectivele și condițiile pedagogice ale dezvoltării creativității la școlari, propune câteva direcții de modernizare a procesului educațional și curicula predatăpentru a crea condiții de dezvoltare a gândirii creative. Cuvinte-cheie: creativitate, gândire creativă, școală, elevi, dezvoltarea gândirii creative.