Metinlerin Anlaşırlığı ile Sınıf Düzeyi, Matematik ve Türkçe Derslerindeki Başarı - G. Füsun ALACAPINAR (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
İlköğretim Okulu 3. sınıftan 8. sınıfa kadar metinlerin anlaşılabilir olmasını saptamada Sönmez tarafından önerilen matematiksel yol etkili midir? 1.Öğrencilerin Türkçe yıl sonu başarı notu ile şifresiz olarak sunulan metinden aldıkları puan ortalamaları arasında anlamlı bir ilişki yoktur. 2.Öğrencilerin matematik yıl sonu başarı notu ile şifresiz olarak sunulan metinden aldıkları puan ortalamaları arasında anlamlı bir ilişki yoktur. 3. Sınıf düzeyiyle metnin anlaşılırlığı arasında anlamlı bir ilişki yoktur. Metinlerin anlaşılırlığı ile sınıf, matematik ve Türkçe dersindeki başarı ortalamaları arasında anlamlı bir ilişki bulunmamıştır. Eğitim ortamında Sönmezin önerdiği matematiksel model kullanılabilir. Daha geniş bir örneklem üzerinde deneysel araştırmalar yapılabilir.