SOCIALINIO DARBO SU PABĖGĖLIAIS IR PRIEGLOBSČIO PRAŠYTOJAIS YPATUMAI - Martyna Giedrimaitė; Aristida Čepienė (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose)
Straipsnyje analizuojama socialinio darbo su pabėgėliais ir prieglobsčio prašytojais ypatumai. Pastaraisiais metais visame pasaulyje pabėgėlių ir prieglobsčio prašytojų skaičius didėjo. 2021 m. tiek Lietuva, tiek kitos Europos Sąjungos šalys susidūrė su dideliu pabėgėlių srautu iš Baltarusijos. Taip pat didelius iššūkius kelia 2022 m. prasidėjęs karas Ukrainoje, kai dauguma žmonių buvo priversti ieškoti prieglobsčio Europos Sąjungos šalyse. Atvykus į naują šalį pabėgėliams ir prieglobsčio prašytojams tenka prisitaikyti naujoje aplinkoje. Prie pabėgėlių ir prieglobsčio prašytojų integracijos proceso prisideda socialinis darbuotojas. Vis dėlto neretai ir pačiam socialiniam darbuotojui teikiant pagalbą šiai klientų grupei tenka patirti daugybę iššūkių. Darbas su kitataučiais iš specialistų reikalauja specifinio pasiruošimo, todėl dėl Lietuvoje ir visame pasaulyje pastaraisiais metais išaugusio pabėgėlių skaičiaus svarbu iš naujo atkreipti dėmesį į socialinio darbo su pabėgėliais ir prieglobsčio prašytojais sritį. Tokiu būdu būtų galima gerinti socialinių darbuotojų pasiruošimą dirbti su kitų kultūrų asmenimis ir gerinti teikiamas socialines paslaugas šiai klientų grupei. Tyrimo tikslas – išanalizuoti socialinio darbo ypatumus su pabėgėliais ir prieglobsčio prašytojais. Tyrimo metu buvo taikyti struktūruoto interviu ir kokybinės turinio analizės metodai. Tyrime dalyvavo 3 socialiniai darbuotojai. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad socialiniai darbuotojai teikiant pagalbą pabėgėliams ir prieglobsčio prašytojams patiria tokius kultūrinius iššūkius, kaip: bendros kalbos stoka, religijos įtaka socialinių paslaugų teikimui, skirtingas laiko suvokimas bei vyrų ir moterų vaidmenų skirtumai. Taip pat dėl patirtų traumų, išgyvenimų dauguma pabėgėlių ir prieglobsčio prašytojų psichologinė būsena yra suprastėjusi. Tad pabėgėlių ir prieglobsčio prašytojų požiūris į socialinius darbuotojus ir teikiamas paslaugas gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Socialiniai darbuotojai teigė, kad dirbant su tokia klientų grupe labai svarbu yra neturėti išankstinių nusistatymų, stereotipų ir nuolat tobulinti žinias. Teikiant socialines paslaugas svarbus yra tarpinstitucinis bendradarbiavimas. Vis dėlto pastebėta, kad kai kurios įstaigos yra linkusios bendradarbiauti, o iš kai kurių jaučiama bendradarbiavimo stoka. Kalbėdami apie darbo sąlygas informantai teigė, kad yra patenkinti, tačiau galėtų būti gerinamos, kaip ir pati šalies politinė sistema.