Perceptions of Preservice Teachers about the Use of Electronic Portfolios for Evaluation - Yasemin GÜLBAHAR (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışma, öğretmen adaylarının eğitiminde değerlendirme amacıyla araştırmak amacıyla yapılmıştır. Lisans düzeyinde proje tabanlı olarak işlenen bir derste e-portfolyo değerlendirme yöntemi kullanılmıştır. Daha sonra öğrencilerin (N=14) bu yönteme ilişkin görüşleri alınmıştır. Veriler nitel yöntemlerle analiz edilmiştir. Sonuçlar bu değerlendirme yönteminin öğrenciler tarafından çok benimsendiğini ve proje tabanlı öğretim yöntemi ile işlenen bir dersin değerlendirilmesi için uygun ve yararlı olabileceğini göstermiştir. Ayrıca, e-portfolyo değerlendirme yönteminin öğrenciler açısından farklı yararlar sağladığına ilişkin görüşler de tartışılmıştır