Intensivsykepleieres erfaringer med kollektiv mestring av arbeidsrelatert stress - Marte Kristoffersen; Anne-Marthe Rustad Indregard (Inspira)
Bakgrunn: Intensivsykepleieres arbeidshverdag preges av høye faglige og relasjonelle krav. Intensivmiljøet er høyteknologisk og avansert, og arbeidspresset er stort. Tidligere studier viser at intensivsykepleiere har økt risiko for omfattende arbeidsbelastning, høy forekomst av utbrenthet og økt sykefravær, og mange ytrer et ønske om å forlate yrket. Det er behov for mer kunnskap om kollektive mestringsstrategier som bidrar til at intensivsykepleiere håndterer arbeidskravene de står overfor, og som forebygger negative konsekvenser av arbeidsrelatert stress.