DÜNYA SAVAŞLARI VE BÜYÜK BUHRAN ARASINDAKİ ETKİLEŞİMİN EKONOMİ POLİTİĞİ - İbrahim Bakırtaş; Ali Tekinşen (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada iktisat ve siyaset tarihinde ”Felaket Çağı” olarak nitelendirilen 1918-1945 döneminin ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan dünya denge oluşumlarıve merkez kaymalarıincelenmektedir. Bu çalışma dört kısımdan oluşmaktadır. Birinci bölüm giriştir. İkinci kısımda, 1918’den 1929’a kadar geçen dönemde Büyük Buhran ve oluşan denge değişimleri üzerinde durulmaktadır. Üçüncü bölümde 1929-1939 arasında ekonomik, politik ve sosyal açıdan dünya ekonomik krizinin etkileri ve İkinci Dünya savaşı’na giden sürece bu dönemin etkileri incelenecektir. Son bölümde ise çalışma özetlenmektedir