ANALIZA PRACTICII JUDICIARE PRIVIND ACORDURILE ANTICONCURENȚIALE (ANII 2012-2023): STUDII DE CAZ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale)
În ultima perioadă, odată cu intensificarea activității autorității de concurență, litigiile judiciare care au ca obiect examinarea legalității Deciziilor emise de Consiliul Concurenței prin care au fost constatate acorduri anticoncurențiale și aplicate sancțiunile corespunzătoare, au crescut semnificativ. Acest articol, oferă o privire de ansamblu asupra acestor litigii, asupra schimbărilor în timp a practicii judiciare, evidențiind cele mai importante concluzii ale instanțelor de judecată. Specificul dinamic al reglementărilor acordurilor anticoncurențiale, dar și a mijloacelor prin care întreprinderile încearcă să ascundă aceste acorduri, subliniază necesitatea adaptării continue a practicii judiciare. Cuvinte-cheie: concurență, acord anticoncurențial, Decizie, Consiliul Concurenței, instanța de judecată, Curtea Supremă de Justiție, legea concurenței, licitații publice.