Pirmosios Baltijos šalyse taikomos robotinės chirurgijos sistemos „Versius“ daugiadisciplinis diegimas - Marius Petrulionis; Ugnė Šilinskaitė; Marius Kryzauskas; Andrius Rybakovas; Vilius Rudaitis; Linas Andreika; Albertas Cekauskas; Arnas; Arunas Zelvys; Feliksas Jankevicius; Valdas Peceliunas; Tomas Januskevicius; et al. (Lietuvos Chirurgija)
2023 m. birželio mėn. Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose pradėtos atlikti robotinės operacijos, naudojant robotinės chirurgijos sistemą „Versius“ (CMR, Kembridžas, JK). Per pirmąsias tris savaites atliktos 29 robotinės operacijos. Sistema įsigyta panaudojus Europos regioninės plėtros fondo lėšas.