SOYUT GÖNDERME PROBLEMİ - Ahmet Eyim (Felsefe Dünyası)
Soyut gönderme problemi tümeller probleminin içerdiği problemlerdenbiri ve soyut tekil terimlerin gönderimini nasıl anladığımızla ilgilidir.“Kırmızı” ve “üçgen” gibi soyut tekil terimler doğru önermelerde yeraldıklarında nesnelere işaret ediyor gibi görünürler. Soyut tekil terimleringönderimi neyedir? Soyut gönderme problemine ilişkin yeterli görüş, soyuttekil terimlerin gönderimlerinin ne olduğunu açıklamak zorundadır.Adcılar, Metafiziksel Gerçekçiler ve Trop Adcıları arasında bu konuda biruzlaşım yoktur. Gerçekçilik soyut tekil terimlerin tümellere işaret ettiğiniiddia ederken, Trop Kuramı onların trop kümelerine işaret ettiğini kabuleder. Diğer taraftan, Adcılık soyut gönderme problemine çözüm sunmaktabazı güçlükler içindedir.Bu çalışmada soyut gönderme problemi Adcılık, Trop Kuramı veGerçekçilik açısından incelenecek ve kendi konumları açısından geçerliargümanlar sunan bu yaklaşımlar tartışılacaktır.