BARTER İŞLEMLERİ VE TÜRKİYE’DE UYGULAMANIN DEĞERLENDİRİLMESİ - Ender GÜLER (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Küreselleşme faaliyetlerinin hızlanmasıyla birlikte sermayeye sağlanan giriş ve çıkış serbestliği; iletişim ağları teknolojisinin oldukça gelişmesi; bu sistemle birbirine bağlı olan finans piyasalarından sermayenin çok çabuk ve hızlı bir şekilde ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanan ulusal yada uluslararası bir çok krizi ortaya çıkarmaktadır.