ORGANIZATIONAL CHANGE IN RETAIL BANKING AND CHANGING SPATIAL PATTERNS OF BRANCH BANKING - Oğuz ÖZBEK (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu makalede, perakende bankacılılığın dışsal örgütlenme biçiminin teknolojik değişimi ve şube bankacılığının değişen mekansal kalıpları üzerinde durulmaktadır. Bu teknolojik ve mekansal değişim, en belirgin şekilde, yeni ilişki yönelimli bankacılıkta gözlemlenebilir. Perakende bankaların değişen şube ağı stratejileri, içsel kurumsal (örgütsel değişim) ve dışsal (finansal çevre ve iklim) gelişmelerin bir sonucu olarak görülebilir. Perakende bankacılığın mekansal örgütlenmesindeki değişim, belli ülkelerde finansal dışlama ve merkezileşmeye neden olmaktadır.