نقد و بررسی کتاب آیا قرن آمریکا به پایان رسیده است؟ - حسین پوراحمدی میبدی; امیر عباسی خوشکار (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
کتاب آیا قرن آمریکا به پایان رسیده است؟ به تحولات پس از یازده سپتامبر و جایگاه آمریکا در نظام بین‌الملل در دهة حاضر می‌پردازد. نای برای پرداختن به این مطلب نخست خطاب به نیروهای دولتی و غیردولتی رقیب آمریکا در عصر حاضر شامل چین، روسیه، برزیل، و هند مطالبی را بیان می‌دارد و سپس با نقد عملکرد و میزان قدرت هریک از دولت‌های فوق آن‌ها را خطر جدی برای آیندة نزدیک آمریکا درجایگاه قدرت سلطه‌گر جهانی نمی‌داند، اما به راه‌بردپردازان آمریکایی پیش‌نهاد می‌کند که در تعامل با قدرت‌های دولتی ذکرشده درپی حل معضلات مرتبط با امنیت ملی و امنیت جهانی به‌صورت چندجانبه تلاش کنند. نقد شکلی و روشی درکنار نقد محتوایی درقالب سه شاخص نقد ساختاری، نقد پویش قدرت، و نقد مفهوم قدرت مجموعه‌ای از نقدهای منظم و دسته‌بندی‌شده را تشکیل می‌دهند که هریک از آن‌ها در مقالة حاضر بحث و بررسی شده‌اند.