ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНИЙ АСПЕКТ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ УТИЛІЗАЦІЇ ТВЕРДИХ ПОЛІМЕРНИХ ВІДХОДІВ - Олена Овдіюк; Ольга Василенко (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена особливостям зростання екологічних вимог, у тому числі в Україні, в частині можливостей адаптації до сучасних стандартів підприємницького сектору у галузі виробництва полімерів тощо. Розглянуто можливості управління утилізації твердих полімерних відходів з врахуванням еколого-економічного аспекту. Досліджено особливості та перспективи вторинної переробки промислових відходів, як варіант альтернативних джерел сировини, що сприятимуть зниженню виробничих витрат. Проаналізовано сучасні технології управління відходами, які дозволяють мінімізувати негативний вплив на довкілля та підвищувати рентабельність підприємств. Розроблена модель формування системи управління відходами в Україні. Доведено, що переробка поліетилену та поліпропілену приносить суттєву економічну вигоду для підприємств.