Ukrayna - Valery Morkva (Cappadocia Journal of Area Studies)
2024 baharında, Türkiye ile Ukrayna arasındaki akademik ve kültürel diyaloğun önemli bir kilometre taşı olan “Ukrayna” adlı kitabın Türkçe olarak yayımlanması, Ankara’da yayınlanan bu 792 sayfalık cilt, Türk ve Ukraynalı akademisyenlerin ortak çalışmasının bir sonucudur. Editörler Başkent Üniversitesi’nden İsmail Aydıngün ve Kapadokya Üniversitesi’nden Valeriy Morkva, Türk okuyuculara genellikle Rus tarih yazımı tarafından gölgelenmiş perspektifleri tanıtmayı amaçlayan bu kapsamlı Ukrayna tarihi çalışmasını yönetmişlerdir.