Методи запобігання руйнуванню термокатодів на основі кераміки - Ігор Мамчур; Стелла Мамчур (Challenges and Issues of Modern Science)
Властивості термокатодних пристроїв залежать від матеріалів та технології їх виготовлення. Багато робіт присвячено дослідженню вибору матеріалу еміттера. Одним з найкращих вважається гексаборид лантану, який можна отримувати за допомогою різних технологічних засобів. При цьому відбувається зміна властивостей і відповідно робочих характеристик термокатоду[1]. У зв’язку з цим підвищення емісійних властивостей лантану можливий за допомогою дослідження зразків, отриманих різними засобами. Дослідженнями встановлено що стійкість структури визначається міцністю зв’язків між атомами бору, яка підрозділяється на зв’язки В-В в октаедрі і між октаедрами.