Honoris causa - ks. prof. Marek Starowieyski. Warszawa, 12 grudnia 2017 r. - Krzysztof Pawlina (Warszawskie Studia Teologiczne)
Artykuł zawiera słowo wstępne Rektora Papieskiego Wydziału Teologicznego w Warszawie, ks. Krzysztofa Pawliny, wygłoszone podczas uroczystości nadania tytułu doctora honoris causa PWTW ks. prof. Markowi Starowieyskiemu.