DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR DE CERCETARE ALE STUDENTILOR. PERSPECTIVA DE LUCRU DE GRUP: OPORTUNITĂȚI VIITOARE DE IMPLEMENTARE ÎN MEDII PROFESIONALE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei)
Acest studiu se concentrează pe analiza organizării pe bază de grup a activităților educaționale și rolul acesteia în dezvoltarea abilităților de cercetare ale studenților. În contextul educației moderne, unde se pune accent pe dezvoltarea competențelor, capacitatea de a lucra în colaborare este un aspect cheie al procesului educațional. În cadrul activităților de cercetare, studenții devin participanți activi, formulând obiective, selectând metode și evaluând rezultatele. Acest proces ajută la reducerea anxietății și la creșterea încrederii în sine, deoarece responsabilitatea pentru rezultatul final este împărțită între toți membrii grupului. În plus, profesorul, acționând ca un mentor, oferă sprijin esențial, ajutând elevii să-și construiască încrederea și să-și coordoneze acțiunile. Studiul examinează, de asemenea, etapele activităților bazate pe proiecte, inclusiv definirea obiectivelor, selectarea subiectelor, distribuirea responsabilităților, implementarea proiectului și reflectarea asupra procesului. Cuvinte cheie: lucru în grup, abilități de cercetare, activități bazate pe proiecte, competențe, studenți, educație.