OKUL DIŞINDA YABANCI DİL ÖĞRENİMİ: FRANSIZ-TÜRK TARTIŞMA FORUMU ÖRNEĞİ / A SAMPLE OF FRENCH-TURKISH DISCUSSION FORUM - Ali BÜYÜKASLAN (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
İnternetin yaygınlaşmasıyla bilginin paylaşılması daha kolay ve sınırsız olmaya başlamıştır. Gelişen bilişim teknolojileriyle birlikte internet üzerinde de yabancı dil öğrenimine yönelik çalışmalar, etkinlikler görülmektedir. Resmi sitelerin yanında gönüllü sitelerin de dil öğrenimine katkı sağladığı web sayfalarında yabancı dil öğrenimi de yaygın hale gelmiştir. Bir Türkçe öğrenme sitesi olan www.apprendreleturc.fr sitesi forumlarında gerçekleşen dil öğrenme eylemleri, biçim ve içerik açısından süreç içerisinde incelenmiş, web sitelerinin dil öğrenmeye getirdikleri farklı bakış açısı ve kazanımlar çerçevesinde ele alınmıştır. Forum üzerinden yabancı dil öğrenmek isteyenlere değişik başlıklar altında kolaylıklar sunulmaktadır. Ayrıca gittikçe artan üye ve konuk sayısıyla site, daha çok geliştirilmeye ve üzerinde çalışılmaya değer bir konuma gelmiştir.