Yaşlılarda Mekân Aidiyeti: Yaşlılık ve Mekân İlişkisinin Sosyolojik Analizi - Hilal Erol; Münevver Arı (Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi)
Günümüz dünyasında yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler yaşın algılanışını, yaşam beklentilerini ve toplumsal rollerini, dolayısıyla, yaşlılığın farklı tanımlarını mümkün kılmaktadır. Yaşlılık yalnızca biyolojik, fiziksel ve zihinsel değişimleri içeren bireysel bir olgu değil; toplumsal bir olgudur. Geçmişten bu yana disiplinlerarası konularla çalışılsa da yaşlılık sosyolojisi bağlamındaki çalışmalar oldukça yakın bir zamana dayanmaktadır. Bu bağlamda, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Dr. Mukadder Özkan Bardakcı’ nın 2022 yılında yayımladığı “Yaşlılarda Mekân Aidiyeti” başlıklı eser, yaşlılık ve mekân ilişkisinin sosyolojik analizine odaklanmaktadır. Kitap, yazarın yüksek lisans ve doktora tezinden oluşturularak derlenmiş; yaşlılık ve mekân ilişkisinin saha çalışmasıyla desteklendiği bir eser olarak karşımıza çıkmaktadır