Sporcularda Durumluk ve Sürekli Kaygı Düzeylerinin Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi - Mehmet Hakan Başaran; Özden Taşğın; Ahmet Sanioğlu; Ali Kemal Taşkın (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmanın amacı, 14 yaşgrubu sporcularında sürekli ve durumluk kaygıdüzeylerinin bazıdeğişkenlere göre incelenmesidir. Araştırmaya yaşları14 yıl , olan basketbol, voleybol, hentbol, teakwando ve güreşbranşlarında spor yapan 132 bayan ve 192 erkek toplam 324 sporcu katılmıştır. Araştırmada Durumluk- Sürekli Anksiyete Envanteri State Trait Anxiety Inventory STAI kullanılmıştır. Araştırmada, normallik sınamasına göre bağımsız gruplarda t testleri ve Anova Testleri kullanılmışolup, verilerin değerlendirilmesinde ve hesaplanmışdeğerlerin bulunmasında SPSS 10.0 istatistik paket programıkullanılmıştır. Araştırmada bayan ve erkek sporcuların sürekli kaygıpuanlarıarasında anlamlıfarklılık tespit edilmemişken P>0,05 , durumluk kaygıpuanlarıarasında anlamlıfarklılık tespit edilmiştir P