Demir, G. ve Sarıçoban, B. S. (Ed.) (2023). Çeşitli Boyutları ile Okul Kütüphaneleri. İdeal Kültür Yayıncılık. ISBN: 978-625-8375-40-4 - Mehmet Kürşat Değer (Türk Kütüphaneciliği)
Okul kütüphaneleri, kütüphanecilik alanında ulusal ve uluslararası özel olarak çalışmaların yürütüldüğü kütüphane türlerinden biridir. Okul kütüphaneleri, bireylerin çocukluk dönemlerinden itibaren okuma alışkanlığı, doğru bilgi arama davranışlarını edinmesi açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda eğitim kurumları olan okulların faaliyetlerini yürütmesinde en önemli destekçisidir. Eğitimin en önemli destekçisi olan okul kütüphaneleri için kütüphanecilik alanında faaliyet gösteren Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonunun (International Federation of Library Associations and Institutions-IFLA) Okul Kütüphane Rehberi uluslararası bağlamda yapılan çalışmalara en iyi örneklerdendir. Ulusal bağlamda yapılan çalışmalarda da Milli Eğitim Bakanlığı Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği örnek gösterilebilir. Literatür incelendiğinde okul kütüphanelerine yönelik birçok makale, tez çalışmasının yapıldığı görülmektedir. Okul kütüphanelerinin tarihi, yönetimi, bilgi hizmetleri, yenilikçi hizmetler, ulusal ve uluslararası çalışmalar gibi çeşitli boyutlarla tek bir kitap altında anlatılması literatür açısından oldukça kıymetli bir çalışmanın ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Çalışmada, kitapta yer alan her bir bölüm tek tek irdelenmektedir.